La Generalitat protegeix l’entorn del castell

El Govern català ha aprovat definitivament delimitar l’entorn de protecció del Castell de Palafolls, que ja des del 1993 es va declarar Bé Cultural d’Interès Nacional.

L’acord  ha decidit incloure el subsòl del monument en aquesta protecció. La mesura té com a objectiu conservar el llegat patrimonial i garantir la pervivència dels múltiples valors culturals del castell i del seu entorn en les millors condicions possibles.

En una nota de premsa el govern qualifica el Castell de Palafolls com a element rellevant pel seu significat històric , pertò també perquè configura una imatge paisatgística molt potent i característica que identifica el lloc, no només en un marc proper, sinó sobretot a la llunyania.

El govern destaca que el perfil irregular i la peculiar silueta del castell esdevenen visibles des de molts punts per la seva situació, coronant la carena muntanyosa. Del monument original només en queden les restes, que s’han anat reformant i ampliant els últims anys per consolidar-lo i conservar-lo, mantenint l’estètica original. També s’ha adaptat perquè sigui visitable.

El castell de PLF està ara pendent d’una ajuda cultural per continuar amb les reformes i millorar la seguretat dels visitants. De tota manera està a l’espera de la redacció d’un pla director que determini les accions futures a fer a aquesta fortalesa documentada al s.X i que va ser un dels castells més importants de Catalunya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics