PLF lidera la rebaixa d’atur a l’Alt Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

És el municipi on més ha baixat l’atur aquest mes de març. L’inici de la temporada turística, a finals del mes passat, ha ajudat a una disminució generalitzada de la taxa d’atur a tota la zona.

En aquest sentit, el nostre municipi és el que més ha aconseguit rebaixar el seu atur. Ho ha fet en més d’un 5.5% respecte un mes abans, ja que ha rebaixat en 43 persones arribant a les 732.

La dada, a més, representa la millor xifra d’atur en un mes de març des del 2008, que és l’any en el que va esclatar els increments d’aturs.

Captura

De fet, ara hi ha 115 desocupats menys a PLF que fa un any, i 170 menys que en fa 2.

Aquesta rebaixa de l’atur ha permès una rebaixa de la taxa d’aturats, que descendeix fins el 15%, un punt per sota de la mitjana comarcal.

La rebaixa de desocupats ha estat generalitzada als pobles del costat. Malgrat és el 2n poble on més baixa l’atur aquest mes de març, amb un 3.6%. El municipi ha reduït en 59 persones el seu llistat de desempleats i baixa dels 1600.

El poble veí té ara una taxa d’aturats de 16.6%. Pineda  ha aconseguit una rebaixa de 62 persones. Això suposa li suposa un lleuger respir, però sense oblidar que continua sent el municipi de l’Alt Maresme amb més aturats, més de 2850 i una taxa d’atur per sobre del 21.5% (5 punts per sobre de la mitjana comarcal).

Tordera té una rebaixa més suau del nombre de desocupats, per sota de l’1%. 14 persones han trobat feina en aquesta localitat, cosa que situa el nombre de desocupats en 1625 persones. La taxa torderenca s’enfila ara al 19%.

A 21 dels 30 municipis del Maresme s’ha rebaixat l’atur. En el global comarcal hi ha 290 desocupats menys que fa un mes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics