URGENT

Familiars de deportats a Mathausen donen una xerrada als estudiants de l’IES

Compartiu aquesta història

Els alumnes de 4t d’ESO de l’IES de la Font del Ferro de PLF han rebut avui la visita d’en Tomàs i d’en Llibert. Els seus pares van morir al camp de concentració de Mathausen a Àustria i des de fa temps dediquen el seu temps a explicar a les noves generacions que va ser i que va significar la política d’extermini iniciada pel govern Alemany d’Adolf Hitler a la recerca de la raça Ària. En Tomàs explica que la intenció és fer arribar als alumnes una part de la història i la crueltat del règim nazi.

els deien; entreu per la porta i sortireu per la xemeneia”

Els alumnes primer han visionat un documental en el que s’explica el funcionament de les deportacions i la vida als camps de concentració creats pel nazisme.

Després els dos convidats, membres de l’Amical Mathausen, han explicat les seves vivències entorn al que va passar a mitjans del segle passat.

En Tomàs mostrant l'última carta rebuda del seu pare l'any 41
En Tomàs mostrant l’última carta rebuda del seu pare l’any 41

Diu en Tomàs que no es tracta d’una classe d’història, sinó simplement d’explicar sentiments, vivències per tal d’emmarcar els fets i les conductes del nazisme durant els anys de dominació europea.

La xerrada anava dirigida als alumnes de 4t d’ESO, que al llarg d’aquest trimestre estan treballant la Segona Guerra Mundial i les conseqüències polítiques i socials que va tenir al món. Tot i això, també era oberta a la població en general prèvia reserva de plaça.

Els mestres volien fer veure als estudiants que el que tenen als llibres va succeir de debò.

Prop d’11 mil espanyols van anar a parar al camp, només 4 mil en van sortir en vida”

En aquest sentit, el centre encara té programades altres activitats, com ara la visita a la maternitat d’Elna i una xerrada amb una escriptora que ha estudiat la història d’aquest centre francès.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics