Malgrat amb el Sàhara presenta en una reunió el projecte Vacances en Pau

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Es tracta del projecte humanitari que anualment porta a Catalunya a nens i joves sahrauís per passar aquí els dos mesos a l’estiu.

Dissabte es va fer  la primera de les dues reunions previstes amb les famílies interessades en acollir aquests joves. L’objectiu és doncs el mateix que es persegueix des de l’any 1996, en què es va engegar el projecte.

El president de l’associació Malgrat amb el Sàhara ha explicat que l’únic requisit que es demana a les famílies que volen acollir és que disposin de temps i ganes de rebre els infants.

Gelpí ha explicat que a la reunió de dissabte hi havia menys famílies que altres anys, tot i que unes nou famílies que ja han format part del projecte han confirmat que repetiran aquesta vegada i altres famílies noves s’han interessat telefònicament. L’organització atribueix aquest descens en la quantitat de famílies acollidores a la crisi econòmica, que des de 2007 ha perjudicat seriosament molts sectors de la nostra població.

Aquest descens del nombre de famílies acollidores, ha provocat que els infants que aquest estiu arribaran a Catalunya hauran de tenir, mínim, 9 anys i no 8 que era l’edat mínima fins ara per optar al programa.

L’acolliment és un acte de solidaritat amb aquests nois i també implica una acció de sensibilització sobre el conflicte del Sàhara Occidental, que continua des de fa més gairebé 40 anys. Llavors el Marroc va envair el territori del Sàhara Occidental, fins aquell moment colònia espanyola, davant la passivitat de la comunitat internacional.

Des de l’ocupació els sahrauís han hagut de viure sota el domini marroquí o bé desplaçats en camps de refugiats del desert algerià. És precisament d’aquests Campaments de Refugiats d’on provenen els participants a les colònies Vacances en Pau. Qui hi vulgui participar al projecte convertint-se en família acollidora encara pot fer-ho posant-se en contacte amb Malgrat amb el Sàhara.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics