URGENT

EUiA i Alternativa Jove tapen les pintades que han aparegut a PLF amb contingut nazi

Compartiu aquesta història
2015-04-14 11 31 53 (3)
Moment en què es tapava el grafit.

A finals de la setmana santa van aparèixer al principi del carrer Sant Miquel del barri de St Lluís tot un seguit de pintades amb referències a simbologia nazi. En concret s’hi podia veure una esvàstica, el símbol adoptat pel règim nazi d’Adolf Hitler  a Alemanya -on precisament està prohibit el seu ús com a símbol polític.

A dalt i a baix  del símbol de l’esvàstica, que forma una creu  amb els quatre braços doblegats en angle recte, hi havia també un escrit inintel·ligible, i a la paret del costat, s’hi podien veure les lletres SS, que fan referència a  una organització de seguretat del partit Nacionalsocialista dels Treballadors Alemanys, coneguts com els “Escamots de protecció”.

Ahir, data en què es commemora la proclamació de la segona república espanyola, l’any 1931, EUiA i Alternativa Jove va emetre un comunicat en què expliquen haver decidit “lluitar de manera cívica davant les pintades feixistes que han aparegut al barri Sant Lluís de Palafolls”, en una actuació que ha consistit en tapar amb pintura blanca els grafits amb simbologia nazi apareguts fa uns dies. L’Aleix Asuar, responsable d’Alternativa Jove de PLF explica que no es poden permetre aquestes pintades a PLF.

Asuar afirma que un partit polític va retirar ahir els cartells que la formació havia penjat al municipi `per commemorar el 84è aniversari de la 2a República.

Cartell de les Jornades.
Cartell de les Jornades.

D’altra banda l’actuació arriba poc després que els col·lectius Joves d’Esquerra Verda i Alternativa Jove hagin  celebrat a Blanes  les “Jornades de recuperació dels búnquers de la guerra civil”. Durant 10 hores una vuitantena de voluntaris van treballar en aquesta recuperació, que va consistir  en extreure la terra i la brutícia acumulada als túnels dels búnquers, així com iniciar la recuperació del tercer búnquer, situat prop del CAP del barri de la Plantera.

Les eines utilitzades en aquesta jornada les va cedir l’Ajuntament de PLF i un constructor local ja que el consistori blanenc es va oposar a prestar les eines de les quals habitualment fan ús les brigades municipals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics