Santi Vila reclama a l’estat el traspàs del tram de l’N-II entre Tordera i Maçanet

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El tram en qüestió és l’únic de tot el territori gironí que l’Estat no desdoblarà. Després d’estudiar la proposta, Foment va descartar fer l’obra, al·legant que era massa cara, amb un cost de 30 MEUR per cada quilòmetre (aquest tram estava conformat per 8,5 km). En comptes d’això, un cop la futura A-2 arribi fins a l’enllaç de la C-35, el Ministeri de Foment preveu construir una via de gran capacitat que passi per l’interior a partir d’aquest punt, i no resseguint la costa.

En resposta a una interpel·lació al Parlament, el conseller va insistir perquè la carretera no es quedi com es troba ara. Segons va dir al Parlament, el Govern ja ha fet formalment una proposta a l’Estat. El que es demana és, bàsicament, que l’estat traspassi el tram a la Generalitat, i que acompanyi el canvi de titularitat amb la dotació econòmica corresponent per poder-ne fer la duplicació. Si això finalment es produeix, el govern assegura que millorarà no només la mobilitat a les comarques gironines, sinó també les connexions amb l’àrea metropolitana, ja que l’accés a Barcelona es podrà fer pel litoral o per l’interior. L’objectiu és entroncar la nacional amb la C32, que precisament s’estendrà fins arribat a Blanes i Lloret.

He estat en la mateixa sessió plenària en la que Santi Vila ha assegurat que les obres de prolongació de la C32 no farà que la concessió de l’autopista a Abertis s’allargui.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics