Malgrat mesurarà el seu soroll

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest dimecres es commemora arreu el 20è Dia Internacional de la Conscienciació envers el Soroll. Per celebrar aquest dia, el Departament de Territori i Sostenibilitat organitza l’activitatVisc amb soroll? Que vol implicar als municipis, entitats ambientals, centres escolars i ciutadania en general  perquè realitzin mesuraments de soroll de tot tipus d’indrets i tipologies, ja siguin parcs, jardins, zones de trànsit dens de cotxes, prop del tren o d’aeroports, zones urbanes, zones industrials, entre d’altres. Del que es tracta és mesurar el soroll del dia a dia, sense haver d’anar a buscar les situacions més extremes.

L’objectiu no és fer un estudi rigoros dels nivells obtinguts, sinó fomentar la participació i mobilització de les diferents administracions i de la ciutadania per conscienciar sobre el nivell de soroll que envolta ‘activitat habitual.

Malgrat s’hi suma i tècnics de l’Ajuntament i agents de la Policia Local faran mesures amb els sonòmetres a diferents indrets del poble.

La ciutadania també podrà participar en aquests mesuraments. Ho pot fer descarregant-se una aplicació al telèfon mòbil que els permetrà fer mesures de soroll. Es tracta d’una aplicació anomenada “NoiseWatch” que ha desenvolupada per l’Agencia Europea de Medi Ambient. Aquesta aplicació recollirà les dades necessaries que seran recollides, juntament am les públicades al twitter amb l’etiqueta #diasoroll, i es realitzarà un mapa de Google Earth consultable a través de la xarxa. Finalment i amb tota la informació recollida, es realitzaria un tractament estadístic i cartogràfic de la informació i és publicaria un resum amb les dades de la participació en la jornada.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics