URGENT

La Junta Electoral obliga a modificar les llistes d’Esquerra i ICV-EUiA

Compartiu aquesta història

Fa una setmana els partits polítics van presentar formalment les seves llistes electorals pels comicis del mes de maig. Unes llistes, però, que en alguns casos no eren les previstes prèviament per les formacions, ja que la Junta Electoral ha obligat a modificar-ne alguna.

És el cas de les llistes que volien presentar ERC i ICV-EUiA de PLF.

Els ecosocialistes han hagut de modificar algun dels noms previstos per adaptar-los a la llei electoral espanyola. I és que la normativa actual no permet el sufragi a tots els residents. Actualment, i només en el cas d’eleccions locals i europees, es garanteix el dret a vot i ha ser votat (per tant ser candidat) només als estrangers comunitaris, però no als extracomunitaris, llevat d´aquells que siguin de països amb un tractat de reciprocitat amb l’Estat Espanyol.

Com ja havien anunciat en la seva presentació, ICV EUiA tenien previst, com a número 3, a Tico Tigram, un jove de PLF que fa 20 anys que viu al nostre poble, però que va néixer a Rússia i té la nacionalitat russa. Això ha motivat a la junta a notificar a la formació local que havia de treure’l de la candidatura, ja que no hi ha acord de reciprocitat.

En el cas d’Esquerra, la modificació també ha estat motivada per la presència d’una persona estrangera a la llista. En aquest cas, però, no era en les posicions més destacades de la candidatura, sinó entre els suplents. Segons expliquen des del partit, la Junta Electoral els va alertar que un dels seus candidats, Pascal Godefroy, tot i ser estranger comunitari, ja que té nacionalitat francesa,  no estava inscrit en el registre General d’Estrangers, pel que no podia ser inclòs a la candidatura. Tot i els esforços de la formació per regularitzar aqueta situació, els terminis no es complien pel que s’ha preferit retirar de la llista al candidat.

Es dóna el cas, però, que Godefroy ja havia estat en llistes electorals dels republicans en passats comicis tot i que, òbviament, tampoc estava inscrit en aquest registre. Llavors, però, la Junta Electoral no hi havia posat inconvenient.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics