URGENT

CiU s’estavella i es queda sense representació a l’Ajuntament

Compartiu aquesta història

Els nacionalistes són la creu de la jornada i després de perdre prop de 250 vots i un 7.6% de suports han quedat sense regidors a l’Ajuntament de PLF. Una patacada sense precedents al nostre municipi, ja que mai abans una formació havia perdut d’una tacada a 2 regidors.

Josep Maria Botella, el candidat en aquestes eleccions, no dubta a parlar de derrota i d’apuntar a una mala gestió del dia a dia dels últims anys com a possibles causes de la pèrdua de suports.

Aquesta patacada es suma a la viscuda fa 4 anys, quan els nacionalistes van perdre 1 regidor i van estar a les portes de perdre un segon.

Botella al programa especial de RP
Botella al programa especial de RP

Ara CiU de PLF queda fora del consistori, on sempre han tingut representació. L’any 79, en les primeres eleccions democràtiques els nacionalistes van ser la força més votada. Va ser l’única vegada que han guanyat les municipals a PLF. Des de llavors sempre han estat a l’oposició i en diferents ocasions han governat al costat del PSC, tot i les majories absolutes dels socialistes.

Els nacionalistes han patit una davallada generalitzada als municipis veïns.

A Mlagrat han passat de 5 a 2 regidors, a Tordera mantenen l’alcaldia però han perdut la majoria absoluta. A Blanes mantenen 4 regidors i a Sta Susanna aconsegueixen 1 representant després de la marxa de Campolier

CU va ser la força menys votada a Les Ferreries i a St Lluís, on C’S els va doblar els vots. Només a St Genís van aconseguir ser la 4a força més votada.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics