URGENT

La Detecció Precoç de Càncer de Còlon  permet tractar  3 casos a PLF

Compartiu aquesta història

Segons informa l’Ajuntament de PLF, arran de la campanya de detecció precoç  s’han pogut detectar i actuar sobre 3 persones que sense saber-ho havien començat a desenvolupat càncer de colon.

Al programa de Detecció del càncer de Còlon i Recte a PLF hi van participar 479 persones d’entre 50 i 69 anys. Consistia en recollir mostres de femta per tal de detectar-hi restes de sang.  La gran majoria, 4 de cada 5,  van donar negatiu a la prova. Se’ls va enviar una carta amb els resultats, que també es van incorporar al expedient del pacient.

En una 30a de casos, sí es va detectar sang i van seguir amb el procediment mèdic per descartar un cancer. Gràcies a la 30a de colonoscòpies s’ha  detectar 3 casos  de càncer de còlon i recte al nostre municipi.

Aquestes tres persones van necessitar intervenció i tractament. En tots els casos, la malaltia es trobava en estadis molt inicials, per la qual cosa, el pronòstic de curació és gairebé del 100%, segons la regidoria de salut de PLF.

De les colonoscòpies restants, en gairebé la meitat d’elles s’ha trobat lesions no malignes, però que sí podrien suposar un risc  en el futur. Aquests pacients rebran un control per part del metge especialista de forma continuada cada sis mesos. La resta han estat considerades pels metges com a patologies benignes, com podrien ser hemorroides o pòlips.

L’objectiu de la campanya era doble. D’una banda augmentar la conscienciació de la població i de l’altre la detecció precoç d’aquestes malalties, que no solen mostrar símptomes fins que es troben en una fase avançada.

La campanya, que es va fer a la tardor passada, l’ha finançat l’Ajuntament i ha comptat amb el suport de les farmàcies locals, que han repartit i recollit el material per a fer les proves de femta a casa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics