Donen a la Parròquia de Sant Genís un mosaic de la Mare de Déu de les Dones

Mosaic que es pot visitar a l'església
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El mosaic prové de la casa d’una família de Malgrat de Mar, ja que els propietaris d’aquesta peça tenien l’última voluntat de cedir-la a la Parròquia un cop faltessin.

Així, els fills d’aquesta família ha fet efectiva la donació, després de dur a terme els treballs d’extracció del mosaic, que es trobava en una de les parets de la casa. Així ho ha explicat el mossèn Salvador, rector de Palafolls.

El mosaic és una representació de la Mare de déu de les dones, i és obra de l’artista català Santiago Padrós, que va concebre aquesta obra un any abans de la seva mort, el 1971 i on s’hi pot veure, com a fons, el castell del nostre municipi.

Mosaic que es pot visitar a l'església
Mosaic que es pot visitar a l’església

A l’església de Sant Genís, a banda del sant titular també s’hi venerava la Mare de Déu de Vivelles, també coneguda com a Mare de déu de les Dones (una talla del segle XIV), procedent del castell, i que des de l’any 1957 està desapareguda.

El mosaic, que fa un metre d’amplada i un metre i mig d’alçada, aproximadament, ja es pot veure en un dels laterals de la parròquia de Sant Genís, acompanyat també per una sèrie de documents relacionats amb la imatge original que s’hi representa. Així, hi ha uns goigs que es conserven, i també uns versets que va escriure el propi autor del mosaic.

En una inscripció que hi ha a  sota del mosaic es pot llegir un missatge d’agraïment a la família malgratenca que ha fet la donació.

Talla de la Verge de Vivelles, actualment desapareguda. Foto del llibre; Mare de deus romàniques de les comarques gironines
Talla de la Verge de Vivelles, actualment desapareguda. Foto del llibre; Mare de deus romàniques de les comarques gironines

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics