Aquest cap de setmana es proclamen a PLF els nous hereu i pubilla del Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Tan els exàmens com l’acte de proclamació es duran a terme aquest dissabte al nostre municipi, en la que de ben segur serà una jornada ben intensa per als nois i noies que opten a aconseguir el títol del pubillatge comarcal.

Primer de tot, el més dur: les proves. Des de dos quarts denou del matí els 16 aspirants, vuit nois i vuit noies, estaran responent a la part teòrica de les proves, que consisteix en unes preguntes tipus test i de resposta curta, per comprovar quins coneixements tenen els joves sobre la comarca i les seves tradicions, i una redacció sobre un tema en concret. On es posen més a prova les qualitats dels aspirants és a l’examen oral, en el qual hi ha un representant de cadascun dels ajuntaments participants i on es fan preguntes de manera individual als candidats.

Candidates i candidats a Pubilla i Hereu del Maresme.
Candidates i candidats a Pubilla i Hereu del Maresme 2015.

L’actual pubilla del Maresme, la palafollenca Cristina Riera, recorda que estava nerviosa el dia en què va fer aquestes proves que li van proporcionar el títol comarcal, però que en té un record molt agradable.

Aquest cap de setmana, la Cristina i també l’arenyenc Arnau Akthar, hereu del Maresme, passaran la banda a dos nous joves, però asseguren que seguiran de ben a prop el món del pubillatge, col·laborant, per exemple, en la proclamació que es farà a Malgrat de Mar, que enguany recuperen la tradició.

Els palafollencs Joan Carbonell i Montserrat Mompió, hereu i pubilla del nostre municipi, participaran dissabte d’aquestes proves, juntament amb els seus companys del pubillatge de Tordera, Pineda, Calella i Sant Pol, entre altres.

De cara a la tarda, es faran els actes més festius, mentre el jurat delibera. A 2/4 de 6, es donarà el tret de sortida a la cercavila d’hereus i pubilles vinguts d’arreu de Catalunya, que estaran acompanyats de la colla de diables Diablesfolls i també de la colla de Gegants. L’acte de proclamació es farà a les 7 de la tarda a la Plaça de Poppi i més tard, a 2/4 d’11, hi haurà una gran festa amb disco jove per celebrar la proclamació dels nous representants comarcals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics