Picabaralla entre els partits sobiranistes de Malgrat per un pacte frustrat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons ERC l’endemà de les eleccions, CiU i la número 2 de la CUP, Núria Casajuana, els haurien proposat un pacte polític sobiranista al costat de JxM de Carme Ponsa, a qui volien proposar com a alcaldessa, ja que és la 2a força al municipi.

Segons els republicans, van arribar a mantenir una reunió amb el partit de Ponsa per proposar-li aquesta opció del pacte a 4. Una proposta que Ponsa s’hauria compromés a valorar.

La mateixa nit però, la CUP decidia en assamblea quedar-se a l’oposició i no entrar en cap procés de negociació de possibles pactes. Una decisió que Casajuana va fer saber per missatge de mòbil a ERC.

Arran d’això Esquerra i la Casajuana es tiren els plats pel cap, amb retrets a través de les xarxes socials, just quena els republicans han et públic un comunicat explicant tot aquest episodi.

Els republicans lamenten que la CUP permeti un govern continuista del PSC i afirmen que des dels seients de la oposició faran una feina “estèril”. Ramir Roger, cap de llista d’ERC a Malgrat, ha lamentat aquesta situació.

Per la seva banda, la CUP ha explicat a aquesta emissora que no volen fer declaracions a títol personal, i que esperaran a tractar aquest tema a l’assemblea d’avui dimarts. Tot i això, la número 2 del partit, Núria Casajuana, sí ha respost al comunicat d’ERC a través de Facebook, on ha afirmat que a les assemblees de la CUP “ningú hi talla el bacallà, i que sí bé pot defensar, com a membre de l’assemblea, el que calgui –sempre que sigui prou vàlid- el que no pot fer és convèncer a ningú.

Les CUP han assegurat que no volen entrar en personalismes, tal i com, asseguren sí ha fet ERC.

El número 2 de CiU, Jofre Serret, ha afirmat que estan oberts a parlar amb tothom, que han valorat aquesta opció però que, per ara, no n’han parlat en ferm.

La cap de llista de CiU, Neus Serra, també ha negat haver-se assegut a parlar d’aquest possible pacte a quatre bandes i ha titllat d’incorrecte l’actitud d’ERC en un intent d’exercir de “portaveu” del seu partit polític. Tant Neus Serra com Jofre Serrat han afegit  que cadascú hauria de parlar en nom del seu partit i no del dels altres.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics