URGENT

El PSC tanca la primera ronda de contactes amb les forces polítiques

Compartiu aquesta història

Una setmana després dels comicis locals, el PSC ha tancat la primera ronda de contactes amb les forces polítiques locals. La voluntat és d’analitzar com ha quedat dibuixat el nou panorama polític a PLF. Les trobades, però, també volien conèixer la voluntat de les diferents forces locals a l’hora de trobar aliances per conformar un pacte estable de govern.

Segons fonts socialistes el candidat del PSC, Valentí Agustí, s’ha entrevistat ja amb tots els partits amb representació al nou consistori, és a dir amb C’s, ERC, el PP i ICV EUiA. Justament amb els ecosocialistes és amb qui es presumeix una nova aliança després d’haver governat els últims 4 anys plegats. De tota manera, segons expliquen fonts properes a les negociacions, encara no hi ha cap pacte tancat en cap sentit, i totes les possibilitats estan obertes  i per això no es descarten més contactes en els propers dies.

El PSC, que va aconseguir 6 regidors, també s’ha trobat amb CiU tot i que els nacionalistes han perdut tots els representants a l’Ajuntament de PLF.

Per la seva banda, ERC, que va duplicar el nombre de representants al consistori, ha assegurat a aquesta emissora que tot i tenir opcions matemàtiques per formar un govern alternatiu al del PSC, descarta aquesta opció. De fet avui al vespre es reuniran els republicans per tractar sobre les converses mantingudes amb el PSC i tenen la intenció d’iniciar també una ronda d’entrevistes de cortesia amb les formacions polítiques amb representació municipal.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics