PLF registra la dada d’atur més baixa des de fa sis anys i mig

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest mes de maig s’ha acabat al nostre municipi amb 649 persones apuntades a les llistes de l’atur. Es tracta de la xifra més baixa des del mes de desembre de 2008, poc després que esclatés al nostre país la crisi econòmica. Amb aquests bons resultats es confirma la tendència a la baixada que es ve registrant des del mes de març atribuïble a l’inici de la temporada turística i a l’augment de l’activitat al sector hoteler.

Si comparem aquesta xifra amb la del mes anterior, és a dir, l’abril, veurem que el nombre de desocupats del nostre municipi ha baixat en 61 persones, les que durant aquest passat mes de maig han trobat feina.

Percentualment PLF és el segon poble on més ha baixat l’atur durant l’últim mes entre els de la nostra zona , situant-se, el de PLF, en un 8,6%. Al nostre municipi l’atur ha baixat , percentualment, més del doble del que ho ha fet a nivell comarcal, on el descens ha estat del 4%.

Aquest maig s’ha tancat al nostre municipi amb 95 persones menys aturades respecte el mateix mes de l’any passat, i gairebé 200 menys que el 2013.


El municipi on més ha millorat la dada és Santa Susanna, on 20 persones han trobat feina, tot i que la taxa global segueix sent superior a la mitjana comarcal. També s’ha reduït l’atur respecte l’abril a Malgrat, Tordera i Pineda, tot i que la mitjana de tots tres pobles segueix superant la mitjana comarcal.

A Malgrat 85 persones han trobat feina, però encara n’hi queden 1385 d’aturades.

A Tordera el descens d’aquest mes d’abril situa el percentatge d’atur en un 22,5%, però la xifra més elevada es registra a Pineda, on gairebé el 25% de la població activa està aturada.

L’atur també millora a Blanes, on 150 persones han començat a treballar aquest mes de maig, tot i que tenen la quarta pitjor xifra de la comarca de la Selva.

Al Maresme hi ha 33.690 persones desocupades, el que suposa 1.400 persones menys que al març.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics