Preservem el Maresme incidirà en les decisions polítiques de mobilitat de la comarca

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir al migdia es va acordar que la coordinadora Preservem el Maresme tindrà veu i vot en les decisions que es prenguin sobre mobilitat a la nostra comarca. La trobada amb els representants polítics del territori i el propi conseller Santi Vila, va servir perquè Preservem el Maresme entregués al representant del govern català la Declaració del Maresme, signada per tots els grups polítics i que recull les reclamacions sobre mobilitat, amb el rescat del peatge de l’autopista C-32 el 2016 com a principal objectiu a curt termini i com a eix de reordenació de mobilitat.

El portaveu de la coordinadora, Antoni Esteban, va explicar ahir que la reunió amb el conseller havia estat “correcta” i que Vila coneixia la problemàtica de la zona. Diu Esteban que el conseller va accedir a que la coordinadora pugui participar activament de totes les decisions que es prenguin i que afectin la mobilitat del Maresme. Així està previst que representants de l’entitat entrin a formar part tant de la comissió de mobilitat com de la taula de mobilitat tan bon punt s’hagi constituït el nou Consell Comarcal del Maresme i on fins ara només hi ha representats els grups polítics.

Esteban també va avançar que el camí de la Declaració del Maresme no s’atura i que el dia 28 passat es va entrar per registre al Parlament perquè es debati a la cambra i confia que les peticions que es recullen en el document passin el tràmit parlamentari “amb l’aprovació i el suport de tothom”.

El 22 de juny es compliran cinc anys de la creació del nucli del que ha estat la coordinadora Preservem el Maresme, arran de l’anunci del govern de la Generalitat de la construcció a la C-32 d’uns laterals que assumissin el trànsit que es volia treure de la carretera N-II. L’amenaça que les noves vies signifiquessin un trinxament del territori va provocar la mobilització de la ciutadania, que va sortir al carrer i va forçar a aturar el projecte i a encetar un llarg període de debat sobre quin havia de ser el futur de la mobilitat a la nostra comarca. El document consensuat i signat el mes de maig passat recull com a punts principals, a banda de rescatar el peatge de l’autopista el 2016, la recuperació de la façana litoral i un nou model de mobilitat sostenible amb el transport públic.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics