URGENT

PSC i ICV-EUiA pacten per treballar junts 4 anys més a PLF

Compartiu aquesta història

Valentí Agustí pel PSC i Juan Andrés Osorio per Iniciativa han signat aquest migdia el pacte de govern que regirà el nou ajuntament de Palafolls els propers 4 anys. Amb la signatura d’aquest document es podrà conformar un govern amb majoria absoluta, ja que entre els dos sumaran7 regidors dels 13 que formen el plenari municipal.

El document de pacte es regeix per 4 eixos programàtics fonamentals, que esdevenen les prioritats del programa de govern. El primer punt vol generar dinàmiques de cohesió i inclusió social, perquè tothom pugui viure amb els mateixos drets, benestar i qualitat de vida. En el següent apartat el futur equip de govern es compromet  amb la qualitat democràtica, que consideren, passa necessàriament per fer de la transparència, la norma de govern. En tercer lloc hi situen el seu compromís amb la Sostenibilitat, amb un espai públic respectuós amb el medi, atractiu, complex, funcional i sostenible. El conjunt d’acords acaba parlant de llibertat, amb oportunitats que descobreix noves formes de viure el poble.

L’alcalde en funcions de PLF, el socialista Valentí Agustí, assegura que els resultats electorals avalen el pacte, i que a banda d’algunes modificacions, la intenció és mantenir el “bon funcionament” de l’actual pacte.

Osorio, esquerra, i Agustí signant el pacte aquest migdia
Osorio, esquerra, i Agustí signant el pacte aquest migdia

Per la seva part, Juan Andrés Osorio, cap de llista d’Iniciativa, ha explicat que les negociacions han estat fàcils i ràpides, però que calia polir alguns aspectes del pacte.

L’acord entre PSC i ICV arriba tot just quatre dies abans del ple de constitució dels ajuntaments per al mandat 2015-2019, que es durà a terme el proper dissabte i que haurà d’investir Valentí agustí com alcalde del nostre municipi.

A dia d’avui resta saber quina serà la distribució de les responsabilitats de govern i les dedicacions que tindran els 7 regidors de que a partir de dissabte s’encarregaran del govern local.

El que si sembla assegurat és que hi haurà ball de carteres i que molts regidors canviaran de responsabilitats.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics