URGENT

La nova oposició ja veia a venir el pacte i critiquen la manca de concreció

Compartiu aquesta història

La notícia de la reedició del pacte entre el PSC i Iniciativa per formar govern conjunt el proper mandat no ha estat precisament una gran sorpresa per la resta de formacions, tenint en compte que durant la darrera legislatura el PSC ja ha comptat amb la coalició amb els ecosocialistes.

La resta de formacions polítiques amb representació al proper ajuntament han valorat ja la reedició del pacte que oferirà un govern municipal amb majoria absoluta.

Francesc Alemany, cap de llista d’ERC, que serà el partit majoritari a l’oposició, ha assegurat que el pacte és una mala notícia, perquè les majories absolutes entorpeixen la fiscalització de l’oposició.

Alemany ha explicat també que no hi ha hagut cap apropament del PSC per formar govern amb ells, cosa que ha insistit, tampoc haguessin acceptat.

El PP considera que el document signat pel futur equip de govern és palla, i creu que el PSC seguirà governant amb les mateixes polítiques continuistes de quan van entrar al govern, tot i que augura canvis en el futur. Així ho ha explicat el  cap de llista de la 3a força política al consistori, Óscar Bermán.

A Bermán no el convenç que en el document d’acord no hi figurin mesures concretes, i que només s’hi contempli el que ha considerat “quatre paraules boniques”, que després no serveixen per res.

Per la seva banda, Ciutadans considera que el pacte “es veia a venir”, per la bona sintonia entre el PSC de Valentí Agustí i l’alcaldable d’ICV,Juan Andrés Osorio, tal i com ha explicat el seu cap de llista, i nou regidor a l’Ajuntament Martí Victòria.

Victòria ha assegurat que van tenir un contacte per conèixer postures amb el PSC, però ha concretat que no la cosa no va anar més enllà d’un contacte de cordialitat.

PSC i ICV-EUiA detallen al document signat aquest dimarts  que tenen el convenciment que calia articular una majoria estable de govern a PLF, sota la qual treballar en un projecte de transformació social, basat en el diàleg i el respecte a tothom.

De fet, una de les bases és vetllar perquè les relacions institucionals i polítiques es desenvolupin sempre amb correcció i respecte mutu.

Aquest dissabte al migdia es farà el ple de constitució del nou ajuntament. El mandat 2011-2015 ha acabat aquest matí amb un ple extraordinari només per acabar d’aprovar les actes pendents del mandat que ja acaba.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics