URGENT

PSC i CiU negocien un possible govern conjunt a Blanes

Compartiu aquesta història

Des de la restauració s’han estat alternant a l’Ajuntament de Blanes, i ara estan negociant el que seria la primera sociovergència oficial al consistori.

Els resultats electorals van deixar un mapa polític molt fragmentat, passant dels 4 partits representats al mandat que ja s’acaba als 8 partits a partir de dissabte. A més hi ha un triple empat a 4 regidors entre el PSC, Iniciativa i CiU.

L’endemà de les eleccions van començar els contactes per formar govern. Qui lidera aquestes negociacions és el PSC que va ser el partit més votat, tot i perdre 5 regidors. El primer intent de pacte va ser per unir les esquerres amb Iniciativa, ERC i Batega per Blanes (la marca de Podem a la ciutat). Però les tibantors amb els ecosocialistes (que volien compartir l’alcaldia  amb els socialistes i una auditoria), han fet que el PSC hagi obert negociacions amb CiU.

Unes negociacions que podrien haver arribat a bon port, ja que les dues formacions han convocat a la premsa aquesta mateixa tarda a la mateixa hora.

Igualment, la suma de PSC i CIU no és suficient per tenir majoria al municipi, i caldrà sumar el suport o l’abstenció d’altres forces polítiques per poder investir dissabte al socialista Miquel Lupiañez com a nou alcalde de la ciutat. Un suport puntual que podria arribar des d’Esquerra Republicana, i que podria allargar-se durant la legislatura.

No seria però la primera vegada que l’alcalde es decideix a ultimissima hora en aquesta ciutat. Fa 8 anys, no va ser fins el mateix ple de constitució que els socialistes van perdre l’alcaldia, després que Esquerra donés suport in extremis a CiU.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics