ERC de Tordera es queda a l’oposició

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Fins aquesta mateixa tarda els republicans, que tenien la clau del consistori després de les eleccions, seguien mantenint converses i negociacions per formar govern.

En un comunicat la formació ha anunciat que lideraran l’oposició, després de no arribar a cap entesa amb la resta de formacions que aspiraven a formar govern.

D’una banda, el que sembla més probable, un pacte amb CiU. Segons rels republicans, la federació nacionalista no ha acceptat les condicions mínimes que demanava ERC.

L’altra opció, que hagués deixar els convergents sense l’alcaldia passava per un tripartit amb SOM (ICV + Podem) i PSC, però la manca de cohesió entre els tres grups ha acabat paralitzant aquesta opció.

Ara manca saber si CiU optarà per governar amb minoria, tenen 8 dels 17 regidors del consistori, o si forçaran un pacte amb PSC o Som Tordera, cosa que els donaria majoria absoluta al plenari. La incògnita quedarà resolta demà, a partir de les 12 del migdia.

El PSC i CiU de Blanes van anunciar ahir un preacord de governabilitat a la ciutat. Un pacte que sembla suficient si més no per proclamar demà alcalde al socialista Miquel Lupiañez, i que espera rebre més suports de cara a un pacte estable de legislatura, ja que socialistes i nacionalistes només sumen 8 dels 21 regidors del consistori.

A Sta Susanna tot i els tambors de canvi que van sonar passades les eleccions, la veritat és que el pacte de tots per fer fora a Campolier de l’alcaldia no ha acabat cristal·litzant, així que Joan Campolier serà de nou alcalde de Sta Susanna, però per primera vegada hi farà en minoria a l’Ajuntament.

A Calella ja se sap que governarà de nou Montserrat Candini de CiU. Ho farà de la mà dels socialistes un cop fet el pacte de govern després de les eleccions.

Qui no troba pacte possible és el socialista Xavier Amor a Pineda. Va perdre la majoria per 1 regidor i aquest migidia ha anunciat que començarà el mandat governant en solitari, però que         deixa la porta a oberta a possibles pactes de cara al futur. El socialista demà sera investit per 3a vegada.

El PSC també manté l’alcaldia de Malgrat, on Joan Mercader va guanyar les eleccions i va formalitzar un pacte amb la 2a força, JxM, el partit  nascut arran de l’escissió interna de CiU.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics