URGENT

Protesta d’una família desnonada a Malgrat

Compartiu aquesta història

Des d’ahir la Raquel protesta a les portes de l’Ajuntament de Malgrat per exigir al consistori una solució a la seva situació. A finals de maig la Raquel i els seus dos fills de 10 i 14 anys, van ser desnonats del pis on vivien al carrer Cervantes del municipi. Feia anys que no podia fer front al pagament del lloguer i un jutge va decretar el desnonament del seu habitatge. Des que va haver de marxar de casa, amb una forta presencia policial per evitar  protestes, la dona i els seus fills han rebut ajuda d’amics i coneguts, que els han acollit a casa seva.

Segons Ona Malgrat, la dona demana “una vivenda digna” per la seva família i acusa a l’Ajuntament de voler fer-la fora del poble i de no fer res per intentar resoldre el seu problema.

Segons el relat de la dona, el govern català els va oferir tres pisos a Berga, Tarragona i Tossa de Mar, per la Raquel no vol marxar del municipi i recorda que un dels seus fills és usuari d’una escola d’educació especial a St. Pol, i no vol que deixi aquest centre.

Per la seva banda, l’alcalde de Malgrat, Joan Mercader, assegura que el consistori ha fet tot el possible per la dona a través dels serveis socials.

Tot i que l’Ajuntament de Malgrat va aprovar una moció per instar als bancs a posar els pisos buits en lloguer social, Mercader ha assegurat que el municipi no té pisos disponibles, perquè són de la Sareb, el banc dolent, o estan en concurs de creditors. Mercader a més, recorda que va ser desnonada no per una execució hipotecària, sinó per la denuncia del propietari del pis, que vivia al pis de sobre de la dona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics