Un calellenc detingut per rebentar caixers automàtics amb explosius

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes, de 54 i 36 anys, nacionalitat italiana i espanyola, i veïns de Calella i Sant Cugat del Vallès, com a presumptes autors dels delictes de robatori amb força, sostracció de vehicle, tinença i fabricació d’explosiu i pertinença a grup criminal.

Els detinguts estan acusats de fabricar explosius amb productes legals, i d’ús quotidià, en un pis franc que tenien a Calella. Un cop barrejaven les proporcions necessàries, aconseguien un explosiu molt perillós amb el que rebentaven caixers de l’àrea metropolitana de BCN per tal de sostreure els diners.

Entre el 3 de abril i el 23 de maig es van produir sis robatoris en caixers de Barcelona, L’Hospitalet, Cornellà, Igualada i Sant Cugat.

Un cop al caixer provocaven una petita explosió, suficient per que la porta posterior del caixer sortís disparada llavors podien tenir accés als bitllets . Dels sis robatoris dels quals la policia en té constància, tres van ser consumats amb un botí de més de 12.000 euros.

Quan la policia va identificar els sospitosos, en va detenir dos d’ells i es van emetre ordres de detenció per als tres restants que, a hores d’ara, no han estat detinguts. També van escorcollar cinc domicilis on suposadament residien i fabricaven els explosius. Es dóna el cas que un dels dos homes ja havia estat detingut l’any 2013 per fets similars i va estar vuit mesos en presó provisional, tot i que actualment es trobava en llibertat a l’espera de judici. Després de declarar davant el jutge del cas, aquest va decretar l’ingrés a presó per als dos detinguts.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics