La CSMS defensa la redistribució de serveis dels hospitals de Calella i Blanes

A finals de l’any 2013 l’hospital de Blanes deixava de practicar intervencions de cirurgia general, funció que va assimilar l’hospital Sant Jaume de Calella. El de Calella, per la seva banda deixava de tenir atenció quirúrgica relacionada amb la traumatologia, que passava a mans del de la Selva.

La memòria de l’any 2014 de la Corporació valora satisfactòriament els resultats obtinguts en aquest any i escaig de funcionament. Aleshores el consorci hospitalari explicava que aquesta actuació tenia la voluntat de concentrar les especialitats en un hospital, obtenint una major especilització dels professionals i, alhora, un increment de la qualitat, l’equitat i la seguretat del pacient.

De fet, el president de la Corporació, Albert Fernández Terricabras ha assegurat que s’han consolidat després d’un procés important de reordenació”. Afirma que aquesta transformacióo ha de serguir sent l’objectiu i la raó de ser de l’organisme.

Aquest document també es fa ressò del descens de visites als ambulatoris, on ha baixat un 3,5% respecte l’any anterior. Descens que atribueixen a la implantació de la recepta electrònica, que permet renovar la medicació crònica directament a les farmàcies, sense necessitat de visitar cada vegada el metge de capçalera.

La Corporació també constata a la seva memòria d’actuació, un increment dels serveis d’urgència realitzats als diferents centres, i una disminució en els parts atesos.

El consorci està format pels 2 hospitals comarcals, 6 centres d’atenció primària de salut, i altres serveis sociosanitaris, d’atenció domiciliària i rehabilitació.

Per últim, el pressupost  durant l’any 2014 va ser lleugerament superior al de 2013, situant-se en els 89,4 milions d’euros, xifrat el 2013, en 88 milions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics