Les biblioteques ja fan préstec de llibre electrònic

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des de fa uns dies, les biblioteques catalanes ja dispensen préstec de títols digitals i cosa que permet més d’un milió de lectures, segons s’indica des del Departament de Cultura.

Tothom que tingui un carnet de biblioteca pública pot accedir a aquest servei que ofereix novetats editorials de ficció tant per a públic adult com infantil i juvenil, que inclouen còmic, narrativa, poesia i teatre, i també obres de no-ficció.

Per poder accedir a eBiblio,que així es diu el servei,  caldrà facilitar l’adreça electrònica i un cop l’usuari demani un llibre digital en préstec, disposarà de 21 dies per llegir-lo.

El director de la biblioteca de PLF, Josep Maria Simon, explica que la lectura dels llibres electrònics es podrà fer en ‘streaming’, a través de qualsevol navegador d’un ordinador o d’altres dispositius o descarregar-lo als dispositius durant 21 dies.

A través de l’aplicació eBiblio Catalunya, disponible tant per a Android com, d’aquí a uns dies per a IOS, cada usuari es podrà descarregar l’aplicació en cinc dispositius mòbils diferents. Un cop sincronitzats els documents en préstec, es podran llegir sense necessitat de connexió a internet.

També es podrà descarregar, per a ordinadors personals i lectors de llibres electrònics (e-readers) compatibles amb DRM d’Adobe.

Per a Simón, l’eBiblio  és un complement al servei de préstec de les biblioteques físiques, molt senzill d’utilitzar i  enfocat a l’actualitat bibliogràfica.

Així, aquesta nova oferta de préstec digital s’afegeix a les 387 biblioteques públiques de Catalunya, amb prop d’11 milions de llibres, 1,2 milions de documents de fons sonor i 1,3 de fons audiovisual, entre elles les de PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics