Revetlla sense petards, coets i fogueres a les urbanitzacions de PLF

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La d’aquest dimarts, revetlla de Sant Joan, és una de les nits més màgiques pels nens i nenes, però també de les més temudes pels cossos de prevenció de risc d’incendis forestals.

De fet, la Policia Local recorda que està prohibit llançar petards o coets i fer fogueres tant al bosc com a les seves zones properes. Justament per això el cos local de seguretat recorda que a les urbanitzacions de PLF està rigorosament prohibit fer ús de material pirotècnic o fer fogueres per l’alt risc d’incendi.

Cal tenir en compte que les 3 urbanitzacions locals; Ciutat Jardí, Mas Carbó i Mas Reixach, estan envoltades de bosc  i que últimament la vegetació està molt seca per la manca de pluges. Aquesta circumstància fa que amb una petita guspira es podria causar un gran incendi forestal.

Així les recomanacions de màxima prudència durant l’estiu per evitar incendis s’intensifiquen davant la celebració de la revetlla de Sant Joan, una nit en què la llum i els artefactes pirotècnics hi prenen protagonisme.

Alguns dels integrants de Protecció Civil de Palafolls van aprofitar la fira d’entitats organitzada per l’escola Mas Prats, fa un parell de setmanes, per sensibilitzar els nens i nenes sobre el perill que suposen els petards i els coets, especialment quan es llencen durant la revetlla de Sant Joan.

La prohibició de fer foc és extensible a tots els terrenys forestals i a qualsevol zona en una franja de fins a 500m de zones boscoses.

Més enllà del risc d’incendi, també cal tenir molta cura a l’hora de tirar els petards, que s’han de fer servir sempre sota la supervisió d’un adult.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics