Els petards provoquen dos petits incendis forestals a Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Tots dos ja han estat controlats pels bombers de la Generalitat, i han cremat un total de 4.000 metres quadrats en una zona verda situada entre la zona de la Plantera Alta i el Racó Alt, a les rodalies del municipi.

El primer incendi va cremar uns 600 metres quadrats i va ser ràpidament controlat pels cosses de seguretat, que van posar especial atenció al foc, donada la proximitat amb un nucli de vivendes que hi havia prop de focus principal. De fet, per aquest motiu els agents de la Policia Local i també de Protecció Civil van estar pendents de l’ordre de desallotjar els veïns en cas que es compliqués la situació, cosa que al final no van haver de fer, tot i que l’espectacularitat de les flames va fer que els veïns es temessin el pitjor.

Contenidor cremat Sa Carbonera 2
També es van cremar dos contenidors. Foto Ajuntament de Blanes

En l’extinció d’aquest primer foc hi van participar 4 dotacions de bombers dels parcs de Lloret de Mar i Hostalric, que van comptar amb el recolzament de les Associacions de Defensa Forestal de la Selva Marítima. El foc va revifar durant el dimecres, havent de requerir una nova intervenció dels bombers i la resta de cossos d’emergències. Els bombers van rebre l’avís  sobre dos quarts d’1 del migdia. Fins allà s’hi van desplaçar una desena d’agents de la policia local de Blanes, Protecció Civil de la Generalitat, vuit dotacions terrestres i dos helicòpters dels Bombers, Mossos d’Esquadra i dos vehicles de l’Agrupació de Defensa Forestal de la Selva Marítima, que van col·laborar en l’evacuació d’una quinzena de veïns.

Es tracta del segon incendi similar que s’ha produït al mateix indret , després d’un altre succés similar registrat de matinada.

Abans fins i tot del primer incendi, el dia de la revetlla, ja s’havia mobilitzat en primera instància Protecció Civil, Policia Local i Bombers per la crema de dos contenidors. La clàssica bretolada que caracteritza aquests dies de tirar un petard a l’interior d’un contenidor –que en aquest cas era de paper i cartró-, va prendre ràpidament i amb molta força, perquè estava molt ple de material.

Foto de portada: Ajuntament de Blanes

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics