Precaució davant la onada de calor dels propers dies

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest cap de setmana ja hem tingut unes temperatures força elevades, tal i com estava pronosticat. Durant el dia, les temperatures s’han enfilat fins a valors extrems i les nits, de caràcter plenament tropical, han complicat el son a més d’un.

Són els efectes provocats per una massa d’aire procedent del nord ‘Àfrica, que provocarà un temps d’allò més sec a tot el país i durant tota aquesta setmana.

Després d’una reunió del Comitè Tècnic de Seguiment del Risc per onada de calor i incendis forestals, el cos de Protecció Civil de la Generalitat ha demanat extremar les precaucions davant aquesta situació, ja que pot afectar la salut de les persones, i el risc d’incendi també va en augment.

En el primer cas, es recomana abaixar les persianes allà on toca més el sol, portar gorra i roba lleugera i de colors clars, caminar per l’ombra i beure aigua amb freqüència, i també portar cremar solar encara que sigui per sortir al carrer. També cal evitar la platja a les hores centrals del dia per evitar patir un cop de calor agreujat pel sol i tenir especial cura de la gent gran i els infants. També es recomana estar especialment atents als col·lectius  més vulnerables a la calor, com la gent gran, els nadons, o els malalts crònics.

Els Agents Rurals reforçaran aquests dies la vigilància d’activitats a l’entorn d’urbanitzacions i zones boscoses sobretot del litoral i prelitoral de Barcelona i Girona, per evitar conductes de risc, i els Bombers de la Generalitat disposaran del reforç de campanya forestal que ja està actiu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics