Vespre cultural a Tordera amb el cicle l’Altre Clavé

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ja fa anys que un cop tancada la programació estable, que comença al setembre i acaba al mes de juny amb les mostres dels alumnes de l’escola, el mes de juliols el teatre torderenc treu el seu escenari a la plaça Miquel Martí i Pol, situada just davant de les instal·lacions culturals.

El cicle va engegar la setmana passada, amb un nou format que busca més proximitat amb el públic assistent, de manera que han eliminat l’escenari elevat que hi havia fins ara, i les actuacions es fan a peu pla. També s’ha modificat la distribució dels elements escènics, i a diferència de com fins ara, cal pagar una entrada. El cost, de 3€, és pràcticament simbòlic, perquè el servei de restauració ofereix una beguda acompanyada de la degustació d’una tapa. La segona sessió del cicle està dedicada al dramaturg i actor italià Dario Fo, i porta per títol “De Joglars i Bufons”.  L’actriu Bel Castañé i l’actor Carles Vendrell han adaptat alguns dels textos inclosos al llibre Misterio Buffo , una obra basada en els joglars de l’edat mitjana, on s’exposen, en clau humorística, algunes de les injustícies socials de l’època i el poder de la jerarquia eclesiàstica.

A banda de la part interpretativa, l’altre Clavé d’aquesta nit també tindrà una vessant musical, que anirà a càrrec de la formació En la Cuerda Floja, integrada per Lídia Uve, Manel Ribera i Jose Galeote.

El certamen arribarà a la seva fi el proper dijous, que en aquesta ocasió, estarà dedicat al “Café de Chinitas”, un cafè malagueny que va ser famós pels espectacles flamencs i pels escàndols que s’hi produïen. Per aquest motiu, la música i la dansa flamenca en seran protagonistes, juntament amb els textos de Federico García Lorca, poeta que freqüentava el local en qüestió.

En tots els casos, les actuacions comencen a  les 10 de la nit a la plaça que hi ha davant del teatre torderenc.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics