Aquesta nit comença el Concurs Internacional de Focs d’artifici de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir la Comissió Tècnica es va reunir amb els membres del Jurat Popular, per tal d’explicar-los els cinc aspectes que hauran de tenir en compte a l’hora de puntuar els espectacles de les pirotècnies participants. Un dels ítems és la riquesa i la varietat de colors que es facin servir; el segon, el ritme que tingui l’espectacle. És a dir, si té una sonoritat constant, o si es detecten espais en blanc durant l’espectacle, que trenquen la continuïtat del lluïment. D’altra banda es puntuarà l’originalitat en els efectes disparats, valorant positivament si es fan servir nous efectes pirotècnics que no s’hagin vist en altres edicions. L’ús del foc aquàtic i com s’explota l’escenari natural des d’on es tiren els coets completen aquest ventall d’aspectes puntuables.

Els espectacles pirotècnics es llencen cada nit des de l’entorn del conjunt rocós i la platja de Sa Palomera i comencen a les 22’30 h. Tal i com es recull a les bases, han de tenir una duració d’entre 20 i 24 minuts, i els moments més intensos són tant al principi com durant els darrers moments, amb la traca final.

Aquest dijous és el torn de la pirotècnica Valecea-Pir, del país basc, divendres el certamen continuarà amb el conjunt italià Fire Works Lieto, i el cap de setmana completen el cartell l’empresa andalusa Ma Angustias i la valenciana Global Foc Caballer.

Recordem que des de les associacions palafollenques s’ha organitzat dues sortides per anar a veure els focs: la primera, aquest dijous, amb una bicicletada que sortirà a les 9 de la gespa de la Plaça Joaquim Ruyra. Divendres a 2/4 de 9, caminada cap al turó d’en Serra.

El veredicte del concurs es farà públic el dilluns que ve, 27 de juliol, i la pirotècnia guanyadora serà escollida amb els vots de la Comissió Tècnica, formada per 8 membres especialitzats, i el Jurat Popular, que enguany compta amb una 40a de persones.

 

Foto de portada: Quim Llorens

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics