La cooperació i la igualtat de gènere, temes centrals de la nova agenda escolar

Portada de l'agenda del curs 15-16
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Portada de l'agenda del curs 15-16
Portada de l’agenda del curs 15-16

Aquest setembre els nens i nenes de Palafolls tindran, per tercer any consecutiu, una nova agenda escolar amb rerefons social. El projecte, nascut ara fa dos anys, tenia en aquell moment l’objectiu de donar a conèixer de manera més extensible i detallada el projectes cooperatius que es desenvolupen des de Palafolls al municipi de San Isidro, a Nicaragua, des dels anys 90.

Enguany, les agendes escolars, projecte que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, es plantegen dos eixos temàtics que van de la mà: els valors cooperatius i de col·laboració entre municipis nord-sud d’una banda, i la igualtat de gènere com a element fonamental per a garantir el progrés social en qualsevol població, ciutat o comunitat, de l’altra. Dins aquests dos grans blocs, els escolars reben cada dia una petita píndola de conceptes tan bàsics com ara el respecte mutu, la importància del treball en equip, el coneixement nord-sud, la promoció escolar i laboral i la pertinença ciutadana, entre altres.

La iniciativa ha comptat des del primer dia amb la implicació dels dos centres escolars del municipi, Mas Prats i Ferreries, i les associacions de pares i mares que col·laboren directament en fer de l’agenda una eina útil on a més de missatges de conscienciació es dóna a conèixer tota la normativa dels centres, els dies festius, els serveis que donen les AMPES, etc.

D’aquesta manera, s’aconsegueix una eina útil tan per a la seva funció bàsica com a agenda, però també esdevé un mecanisme per arribar i fer reflexionar els nens i nenes del nostre municipi sobre la importància de valors com la cooperació i la solidaritat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics