URGENT

Assistència multitudinària al concurs de focs d’artifici de Blanes

Compartiu aquesta història

La primera nit, dijous, es van registrar unes 100.000 persones, i divendres, 140.000. La tercera nit del concurs de focs, la de dissabte, és de moment la que va aplegar més espectadors, més de 250.000. Aquella nit es va poder gaudir de l’espectacle de la Pirotècnia Mª Angustias, guanyadora del primer premi del certamen en els darrers dos anys. També va ser la nit en què es van poder sentir més els aplaudiments, que es van allargar uns 20 minuts, mostra de la satisfacció popular davant l’actuació de l’empresa granadina.

Veterans i experts en el món de la pirotècnia explicaven que de vegades, quan una pirotècnia guanya el concurs, l’any següent no sol actuar amb la mateixa potència, perquè ja no els cal demostrar res, però en aquest cas no va ser així.

Precisament el mateix dissabte al migdia es va fer el lliurament al representant de l’empresa, Luis Pérez, del trofeu que acredita el primer premi del concurs de focs d’artifici de la costa brava. L’encarregat d’atorgar el guardó va ser l’alcalde del municipi, Miquel Lupiánez, acompanyat del regidor de cultura Quin Torrecillas, i dels membres de la comissió tècnica.

Aquest dilluns es donarà a conèixer el guanyador del concurs d’enguany, que l’empresa valenciana Global-Focs Caballer es va encarregar de cloure ahir a la nit.

Davant el gran volum de públic que sol tenir el certamen blanenc, des de dijous ha estat actiu el dispositiu especial del Pla de Seguretat i Emergències. Durant la nit de dissabte es van atendre 13 persones, una menys que el dia anterior. A diferència de la resta de dies, cap dels atesos va ser traslladat a l’hospital comarcal de la Selva.

 

Dijous: Valecea -Pir (Pais Basc)

Divendres: Fireworks Lieto (Itàlia)

Dissabte: Accitana Mª Angustias (Granada)

Foto de portada: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics