Denuncien el tancament de llits a l’Hospital Comarcal de Blanes

Hospital Comarcal de la Selva
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons informa en un comunicat el Comitè d’Empresa de l’Hospital de Blanes i l’Àrea Bàsica de Salut, ABS, de Lloret i Tossa de Mar, durant el mes d’agost es tancaran una dotzena de llits a la planta de  traumatologia. Denuncien que amb la planta a màxim rendiment no es pot assumir el flux de malalts, ja que després de la reorganització assistencial territorial, el servei de trauma de l’hospital blanenc abraça els pacients des de Canet i fins a Tossa de Mar. El volum de pacients provoca que en moltes ocasions s’hagin de quedar ingressats en lliteres poc còmodes durant dies al servei d’urgències, que a més a més, porta setmanes col·lapsat.

El comitè assegura que desconeix el motiu del tancament dels llits durant el mes d’agost, però denuncien que la situació és insostenible, d’una banda perquè no es pot oferir el servei en condicions, i també perquè consideren que el personal esta fent un esforç sobrehumà, assumint una carrega assistencial per damunt de les seves possibilitats.

D’altra banda, es demana a la direcció que es replantegi la decisió, ja que precisament a l’estiu s’intensifica l’assistència sanitària per l’afluència de turistes a la seva zona d’actuació.

El 2011 es va eliminar el servei de Ginecologia i Obstetrícia per traslladar-la a l’hospital de Calella. Aquest estava ubicat a la segona planta de l’hospital de Blanes, la qual, actualment, només utilitza aproximadament el 50% del seu espai per realitzar operacions ambulatòries, cirurgies sense ingrés i l’hospital de dia, que acaba la seva activitat a les deu del vespre.

A finals del 2013 es va dur a terme la RAT, Reorganització Assistencial Territorial, on tot el servei de Cirurgia va desaparèixer de l’hospital per anar a l’Hospital Sant Jaume de Calella i tota la Traumatologia des de Canet de Mar fins a Tossa de Mar es va portar a Blanes.

La reordenació va suposar també la reducció de 16 llits a la quarta planta, la de Medicina Interna, on es donava cabuda a pacients amb patologies agudes i cròniques.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics