Es detecten quatre casos de tos ferina al casal de Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Unitat de vigiliància epidemiològica del Barcelonès i el Maresme Nord ha emès un comunicat dirigit als pares i mares del casal d’estiu de PLF, davant l’aparició de quatre casos de tos ferina, una malaltia altament contagiosa que afecta, principalment, els nens i nenes.

La regidora Rosa Maria Garcia, responsable del Casal d’Estiu, ha explicat que tot i que la xifra pugui semblar molt elevada, els afectats serien dues parelles de germans, i ha explicat que no cal alarmar-se.

La Unitat de Vigilància Epidemiològica assegura que la transmissió de la tos ferina en aquest àmbit no és fàcil, però com a mesura preventiva, demanar fer el diagnòstic de la malaltia el més aviat possible.

És per això que la regidora explica que, en cas que algun nen presenti tos persistent, s’acudeixi al pediatra per tal d’esbrinar si ha pogut contraure la malaltia. Garcia explica que els símptomes es poden presentar en el marge d’una setmana, mentre hi ha risc de contagi.

Tot i això, els que pateixin alguna malaltia crònica, per exemple pulmonars, cardíaques o fibrosis quística, o immunodepressió, es recomana visitar el pediatre encara que no presenti tos.

També és recomanable revisar l’estat vacunal dels nens palafollencs per comprovar si els nens i nenes tenen posades totes les dosis de la vacuna.

La regidora palafollenca ha explicat que durant el curs escolar ja es van detectar alguns casos de tos ferina al centre Les ferreries de Palafolls.

 

Foto de portada: Bordetella Pertussis (causant de la malaltia)

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics