La Roda organitza una xerrada sobre les pensions a l’estat català

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’assessor de la Generalitat en Hisenda Pròpia i Seguretat Social Josep Ginesta torna a visitar Palafolls aquest dissabte per oferir una nova conferència. En aquesta ocasió, estarà enfocada a explicar la viabilitat del sistema de pensions i de la mateixa seguretat social en cas que Catalunya assolís la independència. El membre de la Roda Oriol Jordan assegura que les pensions les paguen els propis treballadors, i que és un dels arguments claus que s’exposarà a la xerrada de dissabte.

La conferència està convocada a les sis de la tarda d’aquest dissabte, al casal d’avis del centre, que precisament, és el públic al qual es vol arribar.Captura

Ara fa un any que el Consell Assessor per la Transició Nacional va fer entrega al Govern de diversos informes sobre les possibles conseqüències del procés sobiranista. Un d’ells estava precisament dedicat a la estudiar a sostenibilitat de les pensions de jubilació. El Consell va constatar en aquest informe que el saldo del sistema de la Seguretat Social a Catalunya ha estat tradicionalment millor que a la resta de l’Estat espanyol. Així, per exemple, a Catalunya la Seguretat Social va tenir sempre superàvit des de 1997 fins a 2008, mentre que a la resta de l’Estat els superàvits s’han produït únicament entre 2003 i 2007.

A més, quan hi ha hagut superàvit sempre ha estat superior a Catalunya que a la resta d’Espanya i quan a partir del 2008 s’ha entrat en dèficit –com a conseqüència de la crisi econòmica i l’augment de l’atur– el dèficit sempre ha estat clarament inferior. L’estudi conclou afirmant que una Seguretat Social Catalana estaria en millors condicions de fer front a les prestacions i en especial a les pensions de jubilació.

L’associació cultural que convoca l’activitat, La Roda, es presenta a la seva pàgina web com una entitat amb l’objectiu de reivindicar i difondre al nostre municipi la cultural, la llengua, la nació i les tradicions catalanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics