La plaga de xinxes dels plàtans d’ombra amenaça la costa i podria escampar-se per tota la península

Avd Costa Brava de Malgrat on s'ha detectat el xinxa. Foto: A. Serrano
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquests dies a Malgrat de Mar s’ha detectat una plaga de xinxes que afecta principalment els arbres anomenats plàtans d’ombra. Es tracta d’un insecte inofensiu per a les persones. No provoca picades ni al·lèrgies i s’alimenta de la part seca que envolta que el fruit dels arbres on viu.

L’onada de calor de les darreres setmanes ha facilitat la proliferació de les xinxes del plàtan. Una plaga que ha arribat per quedar-se.

Avd Costa Brava de Malgrat  on s'ha detectat el xinxa. Foto: A. Serrano
Avd Costa Brava de Malgrat on s’ha detectat el xinxa. Foto: A. Serrano

De moment no ha fet acte de presència a Palafolls, però a la població veïna de Malgrat de Mar sí se l’ha detectat. Concretament en alguns dels arbres que hi ha a les zones de l’avinguda de la Costa Brava i Països Catalans. Tot i que la plaga es troba en fase molt baixa, Carles García, del servei d’Espais Verds de l’ajuntament malgratenc, ha assegurat a Ràdio Palafolls que molt probablement a llarg termini aquest insecte es podria escampar a la resta de municipis de la comarca i gairebé amb tota seguretat s’acabarà instal·lant a tota la península.

En l’actualitat la plaga de xinxes ha afectat ciutats com Barcelona. El 2008 ja es va detectar a Castelldefels.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics