Blanes es prepara per acollir la festa dels Copatrons

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els actes de celebració començaran el proper dijous, amb la cercavila d’anunciació de l’inici de les festes, un pregó itinerant amenitzat amb música i capgrossos que recorrerà diversos carrers del poble.

Una de les particularitats de la festa d’enguany és que el dia 21, en què se celebra Sant Bonós i Sant Maximià, serà festa local de Blanes, una circumstància que només de produeix cada cinc o sis anys, quan Santa Anna, patrona de la ciutat, cau en diumenge.

La d’aquest any és la quarta vegada que l’entitat blanenca Acció Cultural Es Viver organitza la festa, amb el suport del Departament de Cultura i Festes del consistori. Els actes més populars i tradicionals es duran a terme el cap de setmana, amb activitats esportives com la cursa Córrer el Cos,la vermutada i el dinar popular, o la trobada de puntaires que es farà diumenge a la tarda, a partir de les 6, a la plaça Espanya.

Abans de tot això es farà una de les activitats més multitudinàries, la 33ª Caminada popular de la Nit de Sant Bonís, que en les darreres edicions sempre ha superat els 5.000 inscrits. El pressupost que es destinen a la festa major petita de Blanes assoleix la mateixa xifra de l’any passat, 12.000€, i a diferència de la festa major de Santa Anna, la dels copatrons té una vessant molt més popular, amb actes d’arrel tradicional.

 

Foto de portada: Quim Llorens

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics