URGENT

Inundacions i arbres caiguts, principals conseqüències de l’aiguat del cap de setmana

Compartiu aquesta història

Les intenses pluges d’aquest cap de setmana van deixar a Palafolls 95 litres per metre quadrat divendres i 60 litres per metre quadrat el dissabte.

Segons ha informat la policia local la majoria d’actuacions que es van dur a terme van ser per inundacions de plantes baixes i garatges. Entre les instal·lacions afectades per l’aiguat, el Casal de l’Avi del Centre, però també van quedar negats camins i horts, tot i haver netejat els embornals.

Captura
Arbres i branques caigudes. Foto Protecció Civil Palafolls

També es va haver de retirar arbres i branques caigudes, especialment a l’entorn del Camp de futbol i el Parc de les Esplanes.

El xàfec també va provocar incidències en diversos indrets del voltant, com per exemple a Blanes, on van caure 40 litres en mitja hora, i 2.600 abonats van quedar sense electricitat per unes hores.

A Malgrat van caure 31,5 litres d’aigua per metre quadrat en tan sols mitja hora. En aquesta població els sediments i residus arrossegats per les rieres van obligar a hissar la bandera vermella que indica la prohibició de banyar-se a la platja de l’Astillero, tal i com es va fer en altres poblacions maresmenques com Arenys o Cabrera.

Pel que fa a Tordera, hi van caure més de 60 litres, amb conseqüències molt similars a les del nostre municipi, amb inundacions de baixos, garatges, parcs i places. També van quedar tallats els accessos a la llera i rieres de la Tordera per risc d’augment ràpid del cabal entre Fogars de la Selva i Malgrat.

Les xarxes socials han recollit gran quantitat de material relacionat amb les fortes pluges de divendres i dissabte i dels seus efectes. Les imatges i vídeos han anat acompanyades, en alguns casos, de crítiques cap als responsables polítics, a qui la ciutadania ha acusat de no haver-se preparat per una tempesta  que es preveia perillosa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics