Inundacions i arbres caiguts, principals conseqüències de l’aiguat del cap de setmana

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les intenses pluges d’aquest cap de setmana van deixar a Palafolls 95 litres per metre quadrat divendres i 60 litres per metre quadrat el dissabte.

Segons ha informat la policia local la majoria d’actuacions que es van dur a terme van ser per inundacions de plantes baixes i garatges. Entre les instal·lacions afectades per l’aiguat, el Casal de l’Avi del Centre, però també van quedar negats camins i horts, tot i haver netejat els embornals.

Captura
Arbres i branques caigudes. Foto Protecció Civil Palafolls

També es va haver de retirar arbres i branques caigudes, especialment a l’entorn del Camp de futbol i el Parc de les Esplanes.

El xàfec també va provocar incidències en diversos indrets del voltant, com per exemple a Blanes, on van caure 40 litres en mitja hora, i 2.600 abonats van quedar sense electricitat per unes hores.

A Malgrat van caure 31,5 litres d’aigua per metre quadrat en tan sols mitja hora. En aquesta població els sediments i residus arrossegats per les rieres van obligar a hissar la bandera vermella que indica la prohibició de banyar-se a la platja de l’Astillero, tal i com es va fer en altres poblacions maresmenques com Arenys o Cabrera.

Pel que fa a Tordera, hi van caure més de 60 litres, amb conseqüències molt similars a les del nostre municipi, amb inundacions de baixos, garatges, parcs i places. També van quedar tallats els accessos a la llera i rieres de la Tordera per risc d’augment ràpid del cabal entre Fogars de la Selva i Malgrat.

Les xarxes socials han recollit gran quantitat de material relacionat amb les fortes pluges de divendres i dissabte i dels seus efectes. Les imatges i vídeos han anat acompanyades, en alguns casos, de crítiques cap als responsables polítics, a qui la ciutadania ha acusat de no haver-se preparat per una tempesta  que es preveia perillosa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics