URGENT

Dissabte arriba la festa del Contrapàs a Sant Genís de Palafolls

Compartiu aquesta història

Després de les dues sessions que aquesta setmana ha dut a terme l’entitat Vivelles, cultura i entorn de Sant Genís, aquest dissabte es clourà el cicle amb la Festa del Contrapàs.

Durant aquesta setmana els participants als tallers han tingut la oportunitat d’aprendre tres danses diferents: el contrapàs, el patatuf i l’espolsada.

El primer fa referència a una dansa antiga en què els balladors, posats en fila i agafats de les mans, dibuixaven unes figures, tot donant la vola a la plaça. De fet, el contrapàs és l’origen de la sardana actual.

El patatuf és un ball per parelles molt senzill, i l’espolsada és un ball de Carnestoltes molt estès en el seu temps per les comarques del Maresme, el Llobregat i el Vallès.

L’acte de cloenda dels tallers es durà a terme aquest dissabte a l’antiga escola de Sant Genís, i començarà a les 9 del vespre amb un sopar popular al preu de 10€.

A partir de 2/4 d’11 el grup la Cobla Mínima posarà música a la ballada popular del contrapàs de Sant Genís, que un any més es marca com a objectiu, recuperar les danses populars.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics