Consells per participar a la festivitat de les Verges Trobades

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Comissió de Pubillatge, els Diablesfolls i la Colla de Gegants ja preparen una nova edició de les Verges Trobades, que enguany es durà a terme el proper 8 de setembre a partir de les 5 de la tarda.

Després de la cercavila d’autoritats, la geganta Guiomar serà raptada per la Colla de Diables i empresonada al Castell. Acte seguit, la colla gegantera farà una crida per salvar la geganta, i cap a 2/4 de 6 de la tarda el poble palafollenc començarà a avançar cap al Castell, pel camí de la Ciutadella, al rescat de la geganta. Però arribar a dalt de tot no serà fàcil, ja que els diables preparen emboscades per dificultar el pas a la comitiva de salvament. Un cop a dalt, hi ha prevista una batalla de colors i aigua.

Previsiblement tothom que hi participi quedarà xop i tintat de color, de manera que es recomana portar roba vella i calçat còmode. Per als acompanyants hi haurà dos espais delimitats on no estaran permesos els enfrontaments.

L’activitat acabarà amb la invocació i aparició de la Verge Trobada, patrona de Palafolls. Després de les batalles i haurà berenar per a tothom que hagi participat a la festa i per recuperar les forces.

L’organització també demana que s’eviti pujar al castell amb cotxe, ja que es tallaran els accessos per arribar a dalt de tot, on tindran lloc les últimes batalles.

Aquell mateix dia també hi haurà dues actuacions de la Cobla de Palafolls. La primera, una audició de sardanes a ¾ d’1, al Fòrum Palatiolo, i l’altra, el concert acompanyats de la Cobla Santa Maria de Blanes i la coral Palatiolo a les 10 de la nit.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics