Denunciats cinc caçadors per actuar en una zona de seguretat a Blanes

Material comissat. Foto Agents rurals
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Arran de les queixes efectuades per part dels veïns, que van advertir caçadors en una zona de seguretat, diversos membres del grup d’antifurtivisme del Cos d’Agents Rurals van efectuar el passat diumenge 24 d’agost una inspecció en aquest espai boscós lliure de caça de Blanes.

En aquesta actuació es van localitzar diversos caçadors, i es van efectuar un total de 5 denúncies amb el corresponent comís d’escopetes i les peces de caça capturades, 6 tudons en aquest cas. A més a més es va comissar una escopeta d’aire comprimit que utilitzava un menor d’edat que no disposava de la documentació necessària per a la tinença d’armes, amb l’agreujant de fer-ne ús en espais no autoritzats. Així ho ha informat el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, que a més, ha recordat que aquestes armes no es poden usar per caçar, i que el seu ús queda restringit únicament a les galeries de tir.

Material comissat. Foto Agents rurals
Material comissat. Foto Agents rurals

Les zones de seguretat són definides per tal de garantir l’adequada protecció de les persones i els seus béns davant les activitats de caça. En aquestes zones és prohibida la utilització d’armes de foc o l’exercici de la caça.

També és prohibit disparar en direcció a aquestes zones sempre que els caçadors no es trobin a una distància més gran que la que puguin abastar els projectils, o que la configuració del terreny intermedi impedeixi arribar a la zona de seguretat.

La versió d’un dels caçadors denunciats sosté que la zona de seguretat no estava correctament senyalitzada.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics