ERC de Malgrat demanen convertir-se en vila d’acollida

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La setmana passada el regidor d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona Alfred Bosch va proposar convertir la seva  ciutat en una ciutat-refugi per intentar pal·liar la crisi dels refugiats sirians que fugen del conflicte armat que ha sacsejat el país i ha provocat que la vida allà sigui insostenible.

Des de la llavors diverses ciutats i municipis han adoptat aquesta proposta, com ara València i Mallorca, que estan estudiant i debatent la possibilitat d’acollir-s’hi. La mateixa reacció ha provocat la idea de Bosch a Malgrat de Mar, on el grup municipal d’ERC ha reclamat que el municipi adquireixi un paper actiu en aquesta crisi humanitària.

A través d’un comunicat de la secció local d’ERC parlen d’”evidència” en els valors d’acollida que caracteritzen el nostre país, i en especial Malgrat de Mar, tret que s’ha vist reforçat en el passat més recent.  A més a més, al·leguen que “com a republicans, no poden oblidar el seu propi passat i el fet que molts catalans van haver d’afrontar l’any 39, amb la fi de la Guerra Civil Espanyola i el conseqüent èxode, convertint-se llavors en refugiats.

Segons ha explicat el regidor d’ERC al consistori malgratenc Ramir Roger el seu grup municipal està treballant en una adaptació de la proposta barcelonina per adequar-la a les possibilitats de Malgrat de Mar, i aportar així el seu “gra de sorra” al que consideren una situació d’emergència humanitària.

Roger ha destacat que l’objectiu és, bàsicament, sumar esforços amb el govern i la resta de grups municipals per tirar endavant una xarxa de municipis que es puguin comprometre a treballar per millorar aquesta situació.

 

Imatge de portada: The Refugee Project

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics