Al Maresme hi viuen més dones que homes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ho assegura l’últim informe de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. La piràmide de població de la comarca indica que globalment al Maresme manté un equilibri demogràfic amb un  50,5% de dones i 49,5% d’homes.

Aquest equilibri, gairebé exacte, però, no es manté a les parts altes i baixes de la piràmide.  Així, mentre els homes guanyen a l’etapa de 0 a 30 anys, són les dones les que superen amb escreix els homes a partir dels 50 anys.

Les dades oficials, de principis del 2014, indiquen que el Maresme té una població de 438.000 habitants dels quals  217 mil són homes i 221 dones. Aquest domini del col·lectiu femení és gairebé insignificant en xifres globals, però significativa si s’analitza per grups d’edat.

L’informe del consell comarcal, però, deixa també d’altres curiositats. Per exemple,  des de fa una dècada neixen a la comarca més nens que no pas nenes. Un predomini masculí que es manté fins als 30 anys, quan s’iguala. A partir dels 50 anys, aquesta tendència es capgira i, a mesura que s’avança en edat, el col·lectiu femení va guanyant pes demogràfic a la comarca, assolint la màxima distància en el col·lectiu de persones que superen els 85 anys. En aquest sentit hi ha prop d’11 mil persones majors de 85 anys a la comarca. D’aquestes 7 de cada 10 són dones.

Si ens fixem amb PLF, l’equilibri entre homes i dones es manté a nivell general, tot i que cal destacar que de 0 a 50 anys hi ha més homes que dones. A partir d’aquesta edat, les dones passen a dominar fins a ser majoria en les franges d’edat més altes fins al punt que les dones tripliquen als homes a partir dels 85 anys.

Més enllà de les curiositats i de radiografiar la demografia actual al Maresme, aquest estudi també  ajuda les administracions en la planificació de serveis a curt i mig termini.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics