L’Ajuntament estudia fumigar els parcs de St Lluís i demana més civisme i col·laboració

Orins a Plaça de la Constitució
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir informàvem de la campanya de recollida de signatures a St Lluís en protesta per l’estat actual dels parcs i jardins d’aquesta zona del municipi. Es queixen de la gran quantitat d’excrements  en aquests espais, així com de la presència de puces, paparres i ratolins.

El consistori assegura que fa temps que estudia com fer una fumigació ecològica als espais públics del barri, per eliminar les plagues, ja que recorda que les fumigacions tradicionals estan prohibides. Pel que fa al manteniment de les places i parcs de St Lluís, afirma que es segueix la mateixa planificació de sempre. Tot i això, el regidor de Parcs i Jardins de PLF, Juan Andrés Osorio, assegura que acceleraran les accions de manteniment per compensar  la problemàtica actual.

Sigui com sigui Osorio demana més civisme i més col.laboració ciutadana per mantenir nets els parcs i les places de St Lluís, ja que explica que els principals problemes (els excrements d’animals i la brossa) són bàsicament culpà de l’incivisme ciutadà. El regidor explica que es posaran més papereres en aquests espais, i que si la cosa persisteix s’aplicarà l’ordenança de civisme pels qui no recullin els excrements dels seus animals i els qui llencin brossa fora dels espais destinats a fer-ho. En aquest sentit  no recollir les deposicions dels animals de companyia comporten sancions de fins a 400€ i deixar brossa a la via pública es sanciona amb fins 200€. El regidor recorda que són els ciutadans qui tenen també la responsabilitat de mantenir net el municipi i afirma que cal ser net a casa seva i a la via pública.

En aquest sentit, Osorio no descarta la contractació d’agents cívics per garantir el bon funcionament i amonestar als incívics que embruten l’espai públic.

Sobre la instal·lació al barri d’un pipican on els propietaris puguin portar als animals domèstics el regidor recorda que el municipi en disposa d’un al Parc de La Tordera i que és un dels més grans i equipats de la zona, tot i que no en descarta un a St Lluís, però a llarg termini. Tot això afirma està estudiant instal·lar dispensadors de bosses per recollir els excrements en diferents punts.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics