Els pagesos de PLF traslladen les seves demandes i preocupacions al conseller

El conseller durant la seva visita a PLF
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest matí el conseller d’agricultura de la Genertalitat de Catalunya, Jordi Ciuraneta,  ha visitat la cooperativa Conca de la Tordera de PLF. El conseller ha mantingut una reunió de treball amb el sector de l’horta del Maresme, on els pagesos han exposat  les seves actuals preocupacions i alhora les seves demandes.

A la reunió de treball, en la que també hi havia representants de les cooperatives agrícoles del nostre voltant com Tordera o Malgrat, els pagesos han exposat les seves preocupacions per l’envelliment del sector, la caiguda de preus o entorn a l’agilitat de les ajudes.

El conseller durant la seva visita a PLF
El conseller durant la seva visita a PLF

El conseller considera que cal un canvi general en el sector. Assegura que cal més autoestima i creure en les possibilitats de la pagesia. Diu que també cal millor organització del propi Departament.

Assenyala que cal una llei agrària pròpia per tenir millors recursos, i ho vincula a la possibilitat d’un estat propi.

Els representants de les cooperatives d’horta local han manifestat la necessitat de polítiques adaptades a la seva realitat, i recorden que a vegades els grans productors acostumen a tenir la màxima atenció del Departament. Tot i això valoren molt positivament la promoció dels productes de proximitat que es fa en els mitjans de comunicació.

 

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, ha estat  acompanyat de la directora dels Serveis Territorials a Barcelona, Neus Ferrete, i de l’alcalde de PLF, Valentí Agustí i el regidor d’agricultura Juan Andres Osorio.

La trobada ha durat una hora a la seu de la cooperativa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics