URGENT

L’Ajuntament de Blanes fa un toc d’atenció a l’ACA per les canyes de la riera

Compartiu aquesta història

Arran de les queixes de l’Associació de Veïns de La Pedrera-Carretera de Lloret, el consistori blanenc va organitzar una assemblea per mirar de trobar una solució al problema.

Els veïns expliquen que pateixen males olors, brutícies, escombraries escampades i canyes que creixen sense que es retallin de manera periòdica com hauria de ser i, fins i tot, que hi ha vist rates.

Segons explica l’ajuntament, la competència en aquest àmbit no és municipal, sinó que pertany a l’Agència Catalana de l’Aigua, l’ACA, a qui el consistori va demanar permís per poder-hi actuar. A principis de mes, el consistori va netejar uns 25 metres d’un tram de la riera, un dels més problemàtics segons les protestes veïnals. La neteja va consistir en tallar les canyes dels vorals, així com retirar

Tram de la riera pendent de netejar.
Tram de la riera pendent de netejar.

El regidor de Medi Ambient va explicar que, segons l’ACA, l’actuació que netejarà més a fons la riera està actualment pendent d’adjudicar-se. Amb tot, des de l’administració catalana s’ha avançat que el compromís és que l’actuació es faci a finals del proper mes d’octubre.
Ara el consistori demana  als veïns que es doni un vot de confiança a l’organisme de l’administració catalana perquè compleixi el seu compromís de venir a fer la neteja a Blanes.
En la trobada també es va debatre sobre el projecte de cobriment del tram de la riera que encara està descobert. Aquesta obra, que porta més de 15 anys pendent d’urbanitzar-se, es troba aturada per l’actual context econòmic.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics