Salut haurà de pagar 200 mil€ per un mal diagnòstic a l’Hospital de Calella

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El jutjat Contenciós Administratiu número 17 de Barcelona ha condemnat el Servei Català de la Salut, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i l’Asseguradora Zurich a pagar 200.000 euros als familiars d’una pacient a qui no van diagnosticar correctament un càncer d’ovaris.

El Defensor del Pacient, que ha exercit la defensa de la víctima, explica que inicialment els metges van extirpar l’úter i els ovaris de la dona assegurant que es tractava d’un tumor benigne, però anys més tard es va demostrar que la infecció era maligne. Arran del nou diagnòstic, la pacient va ser intervinguda per extirpar-li el tumor. Després de diverses operacions, de ser traslladada a l’Hospital de Mataró i de rebre tractament a l’Hospital de Bellvitge, la pacient va morir l’octubre del mateix 2010.

Segons el magistrat, “s’imputa a l’administració l’existència d’un error greu de diagnòstic que va impedir a la pacient el corresponent tractament oncològic des de l’any 2004, quan es produeix l’error i fins el 2010, quan es produeix la defunció”.

Així, el jutge considera que el fet de no haver rebut cap seguiment mèdic després de l’extirpació inicial va provocar que “el tumor anés creixent” fins que va ser detectat de forma exacta.

El jutge cita un informe pericial que assegura que “des d’un principi ja es podia observar que es tractava d’un altre tipus de tumor”, i que apunta que, malgrat el diagnòstic inicial, “s’hagués hagut de realitzar un seguiment”.

La sentència determina així que els familiars de la pacient tenen dret a indemnització, que el jutge no qüestiona perquè diu que es tracta d’un cas “d’error” en què es va “privar la pacient dels mitjans necessaris per a la seva cura”. Al mateix temps, fixa que el Servei Català de la Salut, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i l’Asseguradora Zurich hauran de pagar les despeses judicials i retornar als afectats les taxes judicials.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics