PLF estrena un bus que connecta urbanitzacions i barris amb els centres escolars

Un bus regular passant per la parada de St Genís, dijous al matí.
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Dilluns de la setmana passada començava el curs escolar  i ho feia amb una novetat al nostre municipi. Es tracta d’una nova línia de bus que està ideat per connectar els nuclis més allunyats del centre amb les dues escoles i l’institut de PLF tant en horari d’entrada com de sortida d’aquests centres.

El bus connecta Mas Reixach, St Genís i St Lluís amb un total de 9 viatges diaris. El primer surt de Mas Reixach a les 7.30 per arribar al centre de PLF 20 minuts després, cosa que permet els estudiants de l’IES de PLF agafar-lo per anar a classe. El següent bus surt a les 8.15 i està pensat pels alumnes de Primària ja que arriba al centre de PLF a quarts de 9. Tot i això els busos no tenen parada pròpiament a les escoles o a l’Institut, sinó en emplaçaments pròxims, aprofitant les parades d’altres serveis.

Un bus regular passant per la parada de St Genís, dijous al matí.
Un bus regular passant per la parada de St Genís, dijous al matí.

El bus també està pensat per tal que es pugui fer transbord a d’altres línies e bus interurbà, com el que uneix el nostre poble amb l’estació de Renfe de Malgrat. Ho explica el regidor de transports, Rafael Cubarsí

El consistori alerta, però, que el servei és experimental i que d’aquí a 4 mesos es valorarà la seva continuïtat depenent de l’acceptació a nivell de viatgers. L’objectiu del consistori, segons Cubarsí, és descongestionar el centre de PLF sobretot en les hores d’entrada i sortida de les escoles.

El bus va començar a funcionar la setmana passada amb poca afluència de passatgers.

El bus, operat per la companyia Pujol, permet utilitzar els títols integrats, com T10 o Tjove entre d’altres, que permet viatjar de forma més econòmica i fer transbords gratuïts en d’altres transports.

El cost del servei ronda els 60 mil€ anuals.

 

Consulteu els horaris de la nova línia AQUÍ

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics