Els senglars causen problemes als pagesos de Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Es tracta de l’eterna problemàtica de l’augment de població de senglars als boscos del Montnegre i El Corredor. De fet es calcula que a dia d’avui uns 3.000 exemplars d’aquesta espècie campen pels boscos maresmencs en busca de terra humida on trobar menjar.

Un dels afectats per la presència de l’animal és l’agricultor de St Genís Xavier Salicrú, que explica que amb l’inici de la temporada de caça els senglars es mouen més i que a Srt Genís és habitual tenir exemplars voltant pels boscos.

Segons explica Salicrú, aquests animals remenen la terra en busca de cucs, fent malbé tota classe de conreus. A banda els senglars també es mengen algunes collites, especialment els enciams. Diu Salicrú que els senglars fan molt mal.

Per evitar que els senglars accedeixin als camps els pagesos han començat a instal·lar tanques electrificades, amb poc voltatge, que donen una petita descàrrega a l’animal i el fa retirar-se. Tot i així, en alguns casos els senglars adults tiren a terra aquest sistema i acaben entrant als horts.

Segons ha explicat Salicrú, els pagesos de la zona treballen conjuntament amb els diferents grups de caçadors, que en alguns casos han començat a fer batudes extraordinàries. Els pagesos són precisament qui alerten als caçadors de la presència d’animals per mirar de controlar la població.

Per exemple, els caçadors de Tordera van començar al juny, batudes extraordinàries de senglars justament avisats pels pagesos. En 3 mesos han mort a 40 exemplars al seu terme.

L’any passat segons les dades que es recullen en el programa de seguiment de poblacions del senglar es van fer 709 batudes al Montnegre al corredor amb prop d’un miler d’exemplars caçats durant l’última temporada de cacera.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics