Nylstar vol que es treballi durant 21 dies seguits i donar 7 dies de vacances

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El passat dia 10 de setembre la companyia blanenca Nylstar emparant-se en l’article 41 de l’Estatut dels Treballador, va proposar la modificació dels horaris de treball de la plantilla. La companyia vol que es treballi a torns de matí, tarda i nit durant 21 dies seguits i després tenir 7 dies de descans. La mesura afectaria a 1 de cada 4 treballadors de la factoria blanenca.

La proposta també preveia rebaixa de sous i de jornada laboral en un 25%, dues consideracions que Nylstar ha retirat ja després de l’última reunió amb els treballadors, la 4a,  aquest passat dilluns. A més va proposar fer dos descansos entre les tres setmanes continuades de treball.

Davant d’això tant la UGT com CCOO dubtem que la nova proposta s’ajusti a la legislació laboral pel que fa als descans mínims obligatoris i a la conciliació de la vida familiar. A més a més, creuen que pot vulnerar la llei de prevenció de riscos laborals pels perjudicis a la salut d’una jornada excessiva i continuada a torns rotatius de matí, tarda i nit, ja que no es  disposa del descans suficient durant el període de treball plantejat per l’empresa.

Els dos sindicats demanen a l’empresa que retiri la mesura, que obri un període de negociació sense cap limitació temporal, que faciliti tota la informació requerida pel comitè d’empresa i tingui en compte les seves propostes.

L’ empresa està ubicada a Blanes i es dedica a la producció de fil. Actualment, l’empresa Nylstar té en plantilla uns 280 treballadors, i aquesta mesura afectaria 61 treballadors de la secció de filatura.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics