URGENT

PLF bat el record de participació en unes eleccions

Compartiu aquesta història

Un 77.65% dels palafollencs amb dret a vot  van anar a votar ahir a la jornada electoral que va resultar històrica almenys en participació.

5225 palafollencs van exercir el seu dret a vot ahir i només 1500 persones van decidir quedar-se a casa o no participar en les eleccions al Parlament de Catalunya.

El 77.65% de participació suposa el millor registre de participació obtingut mai al nostre poble i supera en gairebé 10 punts la participació de fa 3 anys, quan ja va batre records, amb un 68%.

Les eleccions catalanes que menys interès van despertar entre els palafollencs va ser la del 2006, amb poc més del 51%. De tota manera, les eleccions europees són encara menys participatives.

participacio plf

Per col.legis, les Ferreries va ser el més participatiu. Hi van votar 8 de cada 10 votants inscrits,, on va guanyar JXS. El centre del municipi va ser el motor de l’increment de participació, 10 punts per sobre que la participació de St Genís on van votar el 71%, amb victòria de JXS, C’s i PP.  A St Lluís van votar el 72.8% dels inscrits  amb victòria de C’S per davant de JXS  i PSC.

Durant tota la jornada la participació va ser notable, sobretot durant el matí i la tarda-vespre, i com sempre al migdia l’afluència va baixar als 3 centres de votacions de PLF, que en ocasions van registrar cues per poder votar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics